KOMMANDE STUDIER

Studier på väg in men där startdatum ännu inte är bestämt
 

 • P-piller för unga tjejer under 18 år med regelbundna menstruationer sedan minst 6 månader. P-Pillret innehåller ett nytt östrogen som ger få biverkningar.Det används redan av vuxna kvinnor. Denna studie krävs för att p-pillret skall kunna godkännas för användning av unga kvinnor. P-piller kan användas både för behandling av smärtsamma menstruationer, oregelbundna blödningar och svårbehandlad akne samt förstås också i preventivmedelssyfte. Studien pågår ca 6 månader. Målsmans samtycke krävs för studiedeltagande. Start dec 2020.

 • Övervikt - Personer  över 18 men under 75 med ett förhöjt BMI kan delta. BMI gränsen ännu inte bestämd. För att delta får du inte ha diabetes eller pågående depression. Du får inte ha genomgått en överviktsoperation. Vissa läkemedel är inte tillåtna men det kan vi prata om när du hör av dig med en intresseanmälan. Studien pågår ca ett år och startar i början av 2021. 

                                                                   ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Mer information avseende kommande studier kommer att publiceras närmre studiestart. Du kan redan nu anmäla intresse för deltagande i kommande studier genom att fylla i en intresseanmälan nedan eller genom att ringa eller maila.

Tel 033-131331, info@ladulaaskliniken.se.

Glöm inte att ange namn, mailadress och/eller telefonnummer så att vi kan kontakta dig!

Dina personuppgifter hanteras enligt GDPR och patientdatalagen.

 

Studiearkiv

 • ALKOHOLBRUK MED ÄRFTLIG BELASTNING

  VI REKRYTERAR DELTAGARE TILL studie avseende högt alkoholintag. Om du själv har problem med att du dricker för mycket och vet med dig att det finns alkoholism i släkten så kan du ha en gen som ger förutsättning för att lättare fastna i en överkonsumtion av alkohol. Vi kommer att pröva ett läkemedel som eventuellt kan hjälpa dig att minska ditt alkoholintag. Om du är anhörig till någon som passar in på beskrivningen så kan du tipsa personen om att höra av sig till oss. Läs mer...

  Läs mer
 • KOMMANDE STUDIER

  Studier på väg in men där startdatum ännu inte är bestämt

  Läs mer
 • INSTÄLLD STUDIE! PSORIASIS MED PLACK

  Tyvärr kommer denna studie inte att starta alls.

  Läs mer
 • SVETTSTUDIEN FÄRDIGREKRYTERAD!

  Studien är färdigrekryterad. Det går inte att anmäla intresse

  Läs mer
 • HJÄRTSVIKTSSTUDIEN ÄR FÄRDIGREKRYTERAD!

  Vi tar inte in nya deltagare till denna studie längre då den är färdigrekryterad.

  Läs mer