Studiedeltagare tycker

Läs om vad våra studiedeltagare tycker om att vara med i en studie:

Genom att vara med i en läkemedelsprövning gör du en stor insats för dig själv och dina medmänniskor som i framtiden får tillgång till nya och bättre läkemedel. Många av våra studiedeltagare har tidigare varit blodgivare - De kan nu istället bidra med att delta i en läkemedelsprövning.

 

Samtliga personer som finns med på denna sida har givit sitt skriftliga medgivande till att finnas här med citat samt med eller utan foto och namn.

 

 

Anonym deltagare

"Intressant, lärorikt och hälsokontroll "på köpet". Vore fint om detta kan hjälpa andra framöver. Allt har fungerat utmärkt. Bra bemötande och bra planerat."

  

Deltog i en studie som varade drygt 7 månader.

  

Anonym deltagare

"Det har varit väldigt bra och intressant att vara med. Dels en egen resa där jag varit tvungen att medvetandegöra och försöka ta itu med att jag dricker för mycket. Oavsett verksamt läkemedel eller inte har jag fått jobba med problemet och fått väldigt bra stöttning. Har blivit väldigt väl mottagen och har inget negativt att säga."

 

Deltog i en studie som varade drygt 7 månader.

     

Bo Eierborg, Åskloster

"Jag drabbades av diabetes vid 48-års ålder och var då överviktig och stressad. Jag fick kontakt med Ladulaaskliniken, via en annons där kliniken sökte diabetespatienter. Efter en noggrann hälsogenomgång erbjöds jag möjligheten att delta. Under studietiden har jag minskat min diabetesmedicinering, gått ner i vikt och mår mycket bättre.

Jag vill verkligen rekommendera Ladulaaskliniken med dess fantastiska, engagerade och kvinnliga personal."

 

Deltog i en studie som varade drygt 6 år.

 

Robert Rydström, Onsala

"Det känns ”gött” att komma hit till denna hemtrevliga miljö där bemötandet är på topp. Det har dessutom känts bra att bidra till att ett nytt läkemedel kanske kommer att finnas tillgängligt för fler om några år. Personalen har ansträngt sig och varit väldigt tillmötesgående för att ge mig tider som passar mig. Att vara studiedeltagare har varit en positiv upplevelse och jag kan absolut tänka mig att vara med fler gånger om tillfälle bjuds."

Deltog i en ettårig studie.

 

Mikael Zetterman, Borås

"Det har varit en mycket positiv upplevelse att delta i denna studie. Jag har blivit trevligt bemött och har dessutom fått en bra koll av kroppen."

Deltog i en studie som varade ett drygt år.

 

Jan Folkesson, Borås

"När jag kommer till Ladulaaskliniken känns det som att komma ”hem”. Kan jag genom att medverka i studien hjälpa till att utveckla medicinen mot diabetes så är jag nöjd. Som ett extra plus, är att få träffa dessa underbara flickor, alltid på gott humör. Ser fram emot nästa besök."

Har medverkat i tre olika studier.

 

 

Agneta Mellgren, Bollebygd

På Ladulaaskliniken har jag mötts av samma personal - engagerad, positiv och med ett helhetsperspektiv på individen. Tack!

 

 

Gunilla Carlén, Svenljunga

"Att komma till Ladulaas Kliniska Studier är som att komma till ett fint hotell. Lugnt, avspänt, vackra möbler och ombonat. Personalen är engagerad, noggrann och man blir grundligt undersökt vid varje besök. Jag som förr var spruträdd låter mig gärna stickas när jag kommer på besök hos Ladulaaskliniken. Men det bästa är att jag har fått ett nytt liv och en förbättrad livskvalité tack vare den läkemedelsstudie som jag varit med i."

 

 

Marie Rosqvist Karlsson, Veddige

"Mitt deltagande i denna medicinstudie har jag upplevt mycket positivt. Förutom att jag blivit smärtfri, känns det bra att kanske bidra till bättre smärtlindring för andra i framtiden. I lugn och skön miljö har jag upplevt stort engagemang och noggrann kontinuerlig kontroll av min hälsa, samt ett fantastiskt bemötande.

Deltagare i Artrosstudie.

 

 

Pirjo Hagberg, Kinnarumma

"Att vara med i en studie är jättebra. Hela kroppen kollas noggrant och du är med och medverkar till framtida medicinutveckling. På köpet får man ett mycket trevligt bemötande."

 

Britt Spång, Skene

"Jag tyckte att det var otroligt intressant och upplysande. Jag fick lära mig mycket om sjukdomen och dess förlopp. Tack vare trevlig personal var det roligt att vara sjuk!! Det enda krångliga var att andas ”normalt” i ett rör/tratt som inte alls kändes normalt. Jag är glad att jag var med!"

 

Lars Åke Emanuelsson, Borås

"Jag har deltagit i två olika studier. Den första sträckte sig över 1,5 år och den senaste varade 3-4 månader. Vid varje besök har jag upplevt ett vänligt och professionellt bemötande i en lugn och trygg miljö. Det har också varit fantastiskt att få regelbundna hälsoundersökningar under studiernas gång! Men det viktigaste av allt är att min insats kan bidra till att kommande läkemedel kan hjälpa mig själv och mina medmänniskor."

 

Agneta Persson, Borås

"Jag har under ca 6 månaders tid deltagit i en KOL studie. Det har varit mycket lärorikt. Underbar personal som tagit hand om mig på bästa sätt och besvarat mina frågor. Jag har fått bra information om hur jag skall förhålla mig till min sjukdom."

 

Maria Hellsten Davidsson, Sparsör

"Det har varit en trevlig upplevelse med proffsig och jättetrevlig personal. Det känns bra att kunna hjälpa till att ta fram nya läkemedelsprodukter och samtidigt få en rejäl undersökning. Jag rekommenderar andra att prova detta!"

 

Vill du intresseanmäla till en studie?

Så behandlar vi dina personuppgifter

UTMÄRKELSER

Medlem av